ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva comparece en comision
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Embolic pel tema de la renda mínima. Si el dimecres a la tarda s'anunciava que el Govern pensava presentar-la aquest dijous perquè entrés en vigor al maig, ara el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, assegura que s'ha "assabentat aquest matí que tenia una roda de premsa, però falten retocs a la renda mínima vital". Pablo Iglesias diu ara que l'Executiu prepara una nota de premsa.

Ho ha dit durant una entrevista aquest dijous a la Cadena Ser, en la qual ha explicat que "aquesta mesura estava prevista per més endavant en la legislatura", però que és "urgent avançar-la" perquè "hi ha gent que veurà deteriorada la seva situació i hem d'ajudar-la".

No obstant això, Escrivá considera que "cal fer-ho bé i amb precisió", ja que "cal tenir en compte que és un instrument nou, i que a vegades aquests instruments no arriben a qui més el necessita". "Estem treballant a marxes forçades per tenir enllestit com més aviat millor l'Ingrés Mínim Vital. En cosa de setmanes anirà al Consell de Ministres", ha afegit.

Els últims dies s'havien produït tensions per les pressions del ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, per aprovar una renda mínima urgent amb la qual fer front a l'impacte del coronavirus, cosa a la qual s'oposava Escrivá. De fet, a l'entrevista d'aquest dijous ha tornat a dir que "no té sentit que sigui una mesura pont. Com que el treball preparatori ja estava fet, la farem permanent".

"És important tenir clar fins a on podem arribar i el col·lectiu, les llars". Segons Escrivá, la renda mínima arribarà a més d'un milió de llars, entorn de 3 milions de persones, la meitat d'aquestes amb criatures i un 10% monoparentals, "i que tindrà un gran impacte sobre l'eradicació de la pobresa extrema".

Noticias relacionadas

contador