kevin mccarthy portada

Els funcionaris republicans d'alt nivell que estaven duent a terme les negociacions per elevar el sostre de deute als Estats Units han aturat les converses. "Hem decidit una pausa perquè simplement no és productiu", ha assenyalat Garret Graves.

"No ens asseurem aquí i parlarem amb nosaltres mateixos", ha indicat el republicà, que ha insistit que l'equip de la Casa Blanca és "irraonable".

Abans que els negociadors republicans abandonessin la reunió sobre el sostre de deute, els líders polítics havien mostrat el seu "optimisme" davant la possibilitat d'assolir un acord "la setmana que ve".

Així ho manifestava aquest dijous el líder republicà al Congrés dels EUA, Kevin McCarthy, en assegurar que, a falta de definir uns punts bàsics, veia "el camí pel qual podem arribar a un acord, i crec que ara tenim una estructura i tots hi estan treballant de valent”.

El president del país, Joe Biden, que té previst oferir una roda de premsa diumenge amb els darrers detalls sobre l'assumpte, també es mostrava convençut d'aconseguir un pacte i assegurava que tots els líders havien "acordat" que el país evitaria l'impagament.

Amb tot, les converses sobre el sostre de deute han generat des del primer moment fricció entre demòcrates i republicans, ja que la proposta d'aquests últims s'ha basat a augmentar el límit per evitar l'impagament, però alhora retallar en despeses, una mesura que rebutja la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador