warren buffett 20220820092217

Warren Buffett, de 92 anys, i la mà dreta, Charlie Munger, de 99, van assistir aquest dissabte a la Junta d'Accionistes de Berkshire Hathaway. Diuen les cròniques que el CEO de Berkshire Hathaway es va mostrar tranquil en respondre les preguntes que els presents li van plantejar, deixant les idees següents destacades sobre la taula:

- Buffett va dir que els bancs podrien patir més pressions, en referència a la crisi que s'està vivint als Estats Units amb la banca regional, però va afegir que els dipòsits estan segurs. També va dir que el sector immobiliari comercial podria passar problemes amb uns tipus d'interès tan elevats.

-Respecte a l'economia, va comentar que les empreses registraran menys beneficis interanuals a mesura que aquesta es va alentint.

- El conegut com a Oracle d'Omaha va afirmar també que el dòlar nord-americà no serà destronat com a moneda de reserva mundial. "Som la moneda de reserva, no veig cap opció perquè cap altra moneda sigui la moneda de reserva", va assegurar.

- Charlie Munger es va referir a la intel·ligència artificial (IA) i va assenyalar que encara que "veurem veure molta més robòtica al món", segueix sent "escèptic sobre moltes de les afirmacions sobre la IA".

- Pel que fa a empreses concretes, Buffett ha indicat que Apple és diferent -és "un negoci millor que qualsevol dels que posseïm". A més, va revelar que Berkshire Hathaway no adquirirà Occidental Petroleum. "S'especula amb la possibilitat que en comprem el control, no en comprarem el control... No sabríem què fer-ne", va dir.

I EL SEU SUCCESSOR?

Buffett també va enfrontar moltes preguntes sobre qui serà el seu successor. El famós inversor en va nomenar Greg Abel hereu el 2021, i el vicepresident d'operacions no asseguradores ha tingut una presència més pronunciada des d'aleshores. Dissabte, Buffett va reafirmar que està “100% còmode” amb la decisió.

"Greg entén l'assignació de capital tan bé com jo. Això és una sort per a nosaltres", va dir a la reunió celebrada a Omaha (Nebraska).

contador