industrie allemagne 20240617084342

Els preus de producció d'Alemanya van baixar al juliol un 0,8% enfront del mateix mes de l'any passat, segons ha informat l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). La raó principal va ser la caiguda dels preus de l'energia, mentre que els béns de consum i de capital es van encarir. En comparació amb el mes anterior, van augmentar un 0,2%.

En detall, l'energia era un 4,1% més barata al juliol que fa un any. La caiguda dels preus del gas natural i l'electricitat hi va tenir més impacte. Els preus del gas van caure un 12,3% i l'electricitat va costar un 9,2% menys.

Tot i això, en comparació amb el juny, els preus de l'energia van augmentar un 0,5%. Els preus del gas van pujar el 0,7% i l'electricitat va baixar el 0,1%.

Els productes petrolífers, per contra, van ser un 2,7% més cars que el juliol del 2023. Enfront del juny, van augmentar un 0,6%. El gasoil lleuger per a calefacció era un 7,5% més car que l'any passat, però un 1,7% més barat que al mes previ. Els combustibles costen un 0,5% més que un any abans i un 0,4% més que al juny.

Excloent-ne l'energia, els preus al productor van augmentar un 0,9% en comparació amb el mateix mes de l'any passat i un 0,1% respecte al juny.

Per part seva, els preus dels béns intermedis van pujar un 0,3% en taxa interanual i un 0,2% en termes intermensuals. Els preus dels béns d'equip van ser un 2% superiors als del mateix mes de l'any anterior i es van mantenir sense canvis enfront del juny.

Mentrestant, els béns de consum van ser un 0,6% més cars que al juliol del 2023, però van baixar un 0,1% respecte al juny. Els béns duradors es van encarir un 0,7% enfront d'un any abans i es van mantenir sense canvis respecte al mes previ.

contador