ep archivo   imagen de una fabrica de ford
FORD - Archivo

L'índex de preus de producció (IPP) dels Estats Units ha repuntat al juny fins al 2,6% en taxa interanual, des del 2,4% del maig, que ha estat revisat a l'alça en dues dècimes, segons les dades que publica l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. La xifra ha superat les previsions de consens, que n'anticipaven un lleu increment fins al 2,3%.

Per la seva banda, la taxa mensual ha mostrat un avanç del 0,2% al sisè mes de l'any, enfront del 0% registrat al mes anterior. Aquest indicador també ha superat les previsions de consens, que apuntaven a una pujada del 0,1% al juny.

Segons l'organisme que difon les dades, "l'augment de juny a l'índex de demanda final es pot atribuir a un augment del 0,6% en els preus de serveis de demanda final. En canvi, l'índex de béns de demanda final va disminuir un 0,5%”.

L'índex de demanda final menys aliments, energia i serveis comercials s'ha mantingut sense canvis al juny, després d'un avanç del 0,2% al maig. Aquest registre deixa la taxa interanual al 3,1%.

Dins dels béns de demanda final, els preus dels serveis han augmentat un 0,6% durant el mes, després de pujar un 0,3% al cinquè mes de l'any. Gairebé tot l'augment del juny es deu a un avanç de l'1,9% als marges de serveis comercials de demanda final. L'índex de serveis de demanda final, excloent-ne el comerç, el transport i l'emmagatzematge, ha pujat lleugerament un 0,1%. Per contra, els preus dels serveis de transport i emmagatzematge de demanda final han baixat un 0,4%.

Pel que fa als béns, els preus han caigut un 0,5% al ​​juny després de baixar un 0,8% al maig. La major part de la disminució del juny es deu a una caiguda del 2,6% a l'índex demanda final d'energia. Els preus dels aliments de demanda final han disminuït un 0,3%, mentres que la demanda de béns menys aliments i energia s'ha mantingut sense canvis.

Dins de la demanda intermèdia al juny, els preus dels béns processats han caigut un 0,2%, l'índex de béns no processats ha avançat 1,4% i els preus dels serveis han augmentat 0,2%.

Noticias relacionadas

contador