puigdemont comin cataluna

La bona salut de l'economia catalana és inqüestionable per al 'Financial Times', que afirma que l'impacte de la situació política en moltes empreses de la regió ha estat "pràcticament zero". El diari de referència de la City publica, en un recent article, que diversos agents han minimitzat les repercussions del procés sobiranista, un any després del referèndum il·legal de l'1-O, i assegura que no s'han complert "les pitjors previsions dels inversors ni dels líders empresarials".

Reconeix el diari britànic, això sí, que "les tensions polítiques segueixen sent agudes", però lluny de deixar-se notar en el panorama econòmic, el mitjà subratlla que aquest és "més satisfactori del que es preveia", ja que el PIB de Catalunya segueix superant el de l'Estat. Durant el segon semestre d'aquest any, la regió ha avançat el 3,1%, mentre que el conjunt del país ho ha fet al 2,7%.

Segons el rotatiu, els factors que expliquen els bons resultats de l'economia catalana són, principalment, el seu nivell exportador i la demanda d'oficines a Barcelona per part de companyies estrangeres com Lidl, Amazon, Nestlé, Facebook o Media Markt. I cita el president de la consultora immobiliària Savills Aguirre, Santiago Aguirre, que diu que tenint en compte la demanda d'espais per a oficines "les empreses no estan preocupades pels problemes polítics".

Això sí, Financial Times reconeix que el turisme, que representa el 12% del PIB català ha caigut durant l'últim any, però el mitjà addueix que es deuen a les imatges de la violència policial de l'1-O i dels enfrontaments durant el primer aniversari del referèndum que han pogut desanimar alguns visitants. També contempla els atemptats a Barcelona i Cambrils d'agost de 2017 com a factors dissuasius del Turisme.

Noticias relacionadas

contador