tasa-ahorro-hogares-2017
Pixabay

El creixement dels ingressos de les llars dels països pertanyents a l'OCDE es desaccelera al 0,3% durant el segon trimestre de l'any davant dels tres mesos anteriors, quan s'ha situat al 0,7%. Això contrasta amb el creixement del PIB real per càpita, que durant aquest període s'eleva fins al 0,6%, enfront del 0,4% durant el primer trimestre.

Per països, els EUA i el Regne Unit van registrar una desacceleració del creixement de l'ingrés real per càpita de les llars fins al 0,4% i el 0,3%, respectivament. Als EUA, el PIB es va accelerar fins al 0,9% durant el segon trimestre de 2018, i va superar així significativament el creixement de l'ingrés real per càpita de les llars, mentre que al Regne Unit va ser del 0,2%.

Al Canadà, el creixement de l'ingrés familiar va augmentar fins al 0,1%, en comparació amb la caiguda del 0,2% del primer trimestre del 2018, mentre que el creixement del PIB es va accelerar fins al 0,4% des del 0,1% del primer trimestre.

Pel que fa a la Unió Europea (UE) i zona euro, l'ingrés real per càpita de les llars va augmentar fins al 0,5%, lleugerament per sobre del 0,4% de creixement del PIB.

En destaca França, on el creixement dels ingressos de les llars va augmentar fortament, fins al 0,5%, en comparació amb una contracció del 0,5% durant el trimestre anterior. El creixement del PIB es va mantenir estable al 0,1% durant el segon trimestre de 2018. No obstant això, a Alemanya els ingressos de les llars es van desaccelerar fins al 0,1% després d'augmentar l'1,2% durant el trimestre anterior, mentre que el creixement del PIB es va accelerar lleugerament al 0,4%.

Noticias relacionadas

contador