ep archivo   el miembro del comite ejecutivo del banco central europeo bce philip r lane
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo

Els encarregats de formular polítiques del Banc Central Europeu (BCE) es van dividir entre una pujada de 75 punts bàsics i de 50, segons mostren les actes de la darrera reunió del desembre. Finalment, els anomenats falcons van acceptar frenar la pujada de tipus d'interès a canvi d'un missatge més dur per part de l'organisme.

En aquella trobada, celebrada el 15 de desembre passat, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, va insinuar que encara quedaven almenys fins a tres alces més de la mateixa mida, aquests 50 punts bàsics.

"Això es va considerar d'alguna manera com equivalent a augmentar els tipus en 75 punts bàsics en aquesta reunió, perquè un enfocament menys anticipat, però més estable per portar els interessos a nivells restrictius es podria veure com consistent amb la naturalesa més persistent del procés d'inflació i la contínua incertesa elevada", assenyala el BCE.

Així, Lagarde, a la roda de premsa posterior a la reunió va mantenir un to dur de cara a les properes reunions, assegurant que hi hauria pujades "a un ritme de 50 punts bàsics durant un període de temps".

La propera trobada del BCE tindrà lloc el 2 de febrer. Si tot segueix segons el previst, els tipus ja arribaran al 3% per a la taxa de referència per a les operacions de refinançament i al 2,5% la de dipòsit.

Noticias relacionadas

contador