trump china eeuu portada buena

Els mercats se sacsegen la ressaca de l'abrupte final de la cimera entre els EUA i Corea del Nord a Hanoi i es recolzen en les bones notícies que arriben des del front de la guerra comercial entre el país nord-americà i la Xina. Informacions de Bloomberg apunten que els EUA estan redactant un acord definitiu i diversos funcionaris han qualificat de "fantàstic" l'avanç en les converses.

Si tot va segons el previst, Donald Trump i Xi Jinping es reuniran a mitjans de març a Florida per segellar aquest text. No obstant això, el republicà s'ha encarregat de posar una nota de prudència en declarar, abans d'abandonar Vietnam que "sempre està preparat" per cancel·lar qualsevol pacte si no és prou bo.

Els inversors esperen la cristal·lització d'un acord entre les dues primeres potències mundials, després de tots els gestos fets pels EUA com, per exemple, decretar una pròrroga en els aranzels. Dijous, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, va comentar a la CNBC que "el tracte encara no està fet, però hem avançat molt". El dirigent, un dels líders de les negociacions, ha afegit que "encara tenim més feina a fer i esperem avançar aquest mes".

Més tard, diversos funcionaris citats per l'agència de notícies han destacat el gran progrés i han manifestat el seu optimisme perquè el final del conflicte arribi a dues setmanes. No obstant això, els experts criden a no abaixar la guàrdia, ja que són molts els punts de fricció entre les dues nacions com, per exemple, el robatori de tecnologia o la ingerència en la moneda.

Sobre això, el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, ha advertit aquest divendres que el món hauria de "tenir els ulls oberts" sobre els riscos de l'ús de la tecnologia xinesa i que podria haver-hi problemes per a les empreses nord-americanes que operen en certs llocs on es va implementar l'equip de Huawei.

El Govern dels Estats Units ha estat pressionant Huawei, el major fabricant d'equips de telecomunicacions del món, i ha tractat d'evitar que les empreses nord-americanes comprin productes de Huawei, a més de recomanar als aliats que facin el mateix.

Noticias relacionadas

contador