eeuucbeconomia11

Els EUA han creat 850.000 llocs de treball durant el mes de juny, més de 700.000 nous treballs anticipats pel consens d'experts. Amb tot, la taxa d'atur de la major economia del món puja lleument des del 5,8% fins al 5,9% i respecte al 5,7% estimat, en gran part per una major incorporació de la població a la recerca activa d'ocupació.

Segons ha informat el Departament d'Ocupació nord-americana aquest divendres, les dades animen a creure que aquest estiu el país pot tornar a la 'nova normalitat' després d'un dur 2020.

Pel que fa als salaris, aquests s'han revalorat un 0,3% al juny respecte al mes anterior i un 3,6% interanual, en línia amb el que s'esperava.

Si bé la taxa de participació al mercat laboral s'ha mantingut al 61,6%, "el lleuger augment en la taxa de desocupació pot ser un senyal positiu de recuperació, ja que suggereix que més nord-americans aturats estan buscant feina activament", afirma Ulas Akincilar, cap de trading en Infinox.

"Això és encoratjador, ja que un grup més gran de treballadors disponibles significa que els ocupadors tindran la possibilitat d'augmentar encara més la contractació durant els pròxims mesos. Amb alguns sectors calents com l'oci i l'hostaleria, que van acumular més d'un terç de milió de llocs de treball només al juny, lluitant per trobar tot el personal que necessiten, aquesta capacitat addicional és molt benvinguda", afegeix aquest expert.

Sobre l'evolució dels salaris, Ulas Akincilar comenta que "els mercats van obtenir pràcticament tot el que volien d'aquest sòlid informe de llocs de treball: creació de llocs de treball per sobre de les expectatives, però una modesta inflació salarial".

En la seva opinió, "la falta d'una pressió salarial vol dir que la Reserva Federal no tindrà pressa per apujar els tipus d'interès", cosa que beneficia Wall Street, que puja i marca nous màxims històrics.

Noticias relacionadas

contador