gina raimondo

La secretària de Comerç dels Estats Units, Gina Raimondo, va dir diumenge que el president Joe Biden ha demanat al seu equip que estudiï l'opció d'aixecar alguns aranzels a la Xina que va imposar l'expresident Donald Trump, per combatre l'elevada inflació actual.

"Ho estem estudiant. De fet, el president ens ha demanat que ho analitzem. I per això estem en el procés de fer-ho per a ell i s'haurà de prendre aquesta decisió", va dir Raimondo en una entrevista amb CNN aquest diumenge quan se li va preguntar sobre si el govern de Biden estava sospesant aixecar els aranzels a la Xina per alleujar la inflació.

Raimondo va assenyalar que a l'acer i l'alumini han decidit mantenir alguns d'aquests aranzels, perquè han de protegir els treballadors nord-americans i la seva indústria de l'acer. "És una qüestió de seguretat nacional", va afirmar.

Tot i això, ha explicat que hi ha altres productes (articles domèstics, bicicletes) en què aquesta retirada pot tenir sentit.

"Sé que el president està estudiant això. Qualsevol que porti una bona idea que cregui que ajudarà les famílies nord-americanes, està obert a fer-ho", va afirmar la secretària de Comerç dels Estats Units.

L'objectiu dels EUA amb aquesta mesura és reduir la inflació. Mentre que algunes empreses s'han beneficiat dels aranzels que les protegeixen de la competència de les importacions xineses, les companyies que utilitzen els béns com a insums en àrees que inclouen la fabricació s'han vist perjudicades.

Noticias relacionadas

contador