bandera eeuu usa america

Les peticions setmanals d'atur segueixen sent un maldecap per als EUA. La passada setmana les sol·licituds inicials van ascendir fins a les 793.000, enfront de les 760.000 estimades, i tot i la disminució de contagis de la Covid-19, que no està alleujant prou el mercat laboral al país.

Amb tot, les 793.000 peticions representen una baixada respecte a les 812.000 sol·licituds inscrites a la setmana anterior, segons les dades del Departament de Treball nord-americà.

La pandèmia segueix sent un llast massa gran per a l'ocupació a la major economia del món. Al gener, per exemple, les nòmines no agrícoles van incrementar només en 49.000 i l'atur del país va caure fins al 6,3%. Encara queden més de 10 milions d'aturats als EUA malgrat que el país ha recuperat 12,5 milions de llocs de treball des dels mínims registrats al març i abril.

Davant d'aquest panorama, el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha reconegut que el mercat laboral nord-americà segueix sent "molt lluny" d'on hauria d'estar i que el banc central està compromès a mantenir baixos els tipus fins que sigui necessari.

Noticias relacionadas

contador