photo d illustration d elon musk et du logo de twitter

El propietari de Tesla i Twitter, Elon Musk ha elogiat la "forta capacitat de la Xina" en el desenvolupament de la intel·ligència artificial (IA) i que el país asiàtic serà "excel·lent en tot el que es proposi" en referència als desafiaments econòmics del futur.

Musk ha realitzat aquestes declaracions en un vídeo que s'ha projectat aquest dijous a la Conferència Mundial de la Intel·ligència Artificial. Ha destacat també la "gran quantitat de talent i empenta" que hi ha a la Xina, posant el focus sobre la "determinació" i "saviesa" dels seus habitants.

L'empresari sud-africà ja es va reunir al mes de maig passat amb el Ministre d'Exteriors xinès, Qin Gang, i va fer una sèrie de declaracions també molt positives sobre el sector automobilístic xinès. El va considerar com el "més competitiu del món". Musk té interessos comercials en aquest país en posseir una gigafactoria d'automòbils de Tesla a Xangai.

Aquests comentaris de Musk es produeixen en un moment de tensions entre els EUA i el gegant asiàtic. Els dos països han provocat conflictes comercials, com ara el veto imposat a empreses nord-americanes de vendre xips i semiconductors a la Xina o conflictes diplomàtics derivats de l'enderrocament d'un presumpte globus espia xinès.

contador