alemaniacb21

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar un descens significatiu a l'actual enquesta del maig. Amb -10,7 punts, se situa 14,8 punts per sota del valor del mes anterior. Això significa que, per primera vegada des del desembre del 2022, l'indicador ZEW es torna a situar en territori negatiu. També va disminuir la valoració de la situació econòmica a Alemanya. L'indicador corresponent va perdre 2,3 punts i ara se situa en un valor nou de -34,8 punts.

"L'indicador ZEW de sentiment econòmic ha tornat a caure en picat"

"L'indicador ZEW de sentiment econòmic ha tornat a caure en picat. Els experts del mercat financer preveuen un empitjorament de la ja desfavorable situació econòmica durant els propers sis mesos. Com a conseqüència, l'economia alemanya podria entrar en recessió, encara que això sigui lleu. El descens de l'indicador de confiança es deu en part a les expectatives de noves pujades dels tipus d'interès per part del BCE. A més, el possible impagament dels Estats Units a les properes setmanes afegeix incertesa a les perspectives econòmiques mundials", comenta el president del ZEW, el professor Achim Wambach, sobre els resultats de l'enquesta.

El sentiment dels experts del mercat financer respecte a l'evolució econòmica de la zona de l'euro també va empitjorar considerablement al maig i se situa actualment en -9,4 punts, 15,8 punts per sota del valor del mes anterior. L'indicador de situació de la zona euro va millorar i va augmentar 2,7 punts fins a una nova lectura de -27,5 punts.

Després de conèixer la dada, els experts de Pantheon Economics indiquen que una recessió a Alemanya no és el seu escenari base, però reconeixen que l'economia s'ha mogut al voltant d'una al quart trimestre, i per això al final serà una qüestió d'arredoniments i revisions de xifres trimestrals del PIB". "La notícia principal és que el creixement de la economia més gran de la zona euro s'ha estancat", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador