dl frankfurt am main germany dax xetra finance europe eurozone eu landscape pb
Sharecast / Leonhard Niederwimmer via Pixabay

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar un descens a l'enquesta del juliol del 2024 per primera vegada des del juliol del 2023. Amb 41,8 punts, aquesta referència se situa 5,7 punts per sota del valor del juny. A més, aquesta lectura es va situar per sota de les previsions del consens, que estimava una caiguda fins a 42,5 punts.

Per contra, la valoració de la situació econòmica a Alemanya va millorar lleugerament. Concretament, l'indicador va pujar 4,9 punts des dels -73,8 punts anteriors fins als -68,9 punts, situant-se per sota de la caiguda fins als -74,3 que preveia el consens d'analistes.

"Les perspectives econòmiques empitjoren. Per primera vegada en un any, cauen les expectatives econòmiques per a Alemanya. El fet que les exportacions alemanyes disminuïssin més del que s'esperava al maig, la incertesa política a França i la manca de claredat respecte a la futura política monetària del BCE han contribuït a aquesta evolució", assenyala el president del ZEW, Achim Wambach.

El sentiment dels experts dels mercats financers respecte a l'evolució econòmica de la zona euro també va experimentar un descens al juliol. Amb 43,7 punts, l'indicador va perdre 7,6 punts respecte al juny. Per contra, l'indicador de situació de la zona euro només va variar marginalment i va pujar 2,5 punts fins a una nova lectura de -36,1 punts.

Cal assenyalar que l'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Alemanya es va moderar al juny al 2,2%, mentre que la inflació subjacent va caure fins al 2,9%. D'altra banda, la producció industrial va caure al maig al 2,5% a causa de la caiguda de la producció del sector de l'automòbil.

Noticias relacionadas

contador