• El tipus mitjà s'ha situat en el -0,265% en el cas de les lletres a 6 mesos
  • Per les lletres a 12 mesos, el tipus mitjà es manté en el -0,2%
Espana-Tesoro_2

El Tresor Públic ha col·locat aquest dimarts 4.574,34 milions d'euros en una nova subhasta de lletres, prop del màxim de l'objectiu previst. Així, ha aprofundit en els tipus negatius en el cas de l'emissió de lletres a sis mesos, mentre que les de 12 mesos mantenen la rendibilitat negativa de l'anterior subhasta.

Els inversors segueixen així confiant en el deute públic espanyol, que veuen com un valor refugi a curt termini, ja que estan disposats a pagar per adquirir títols espanyols, fins i tot més que en l'última subhasta celebrada el passat 16 d'agost. De fet, la demanda en ambdues subhastes ha superat els 11.200 milions d'euros, gairebé 2,5 vegades més que el finalment adjudicat, segons dades recopilades per Europa Press.

La demanda en ambdues subhastes ha superat els 11.200 milions d'euros, gairebé 2,5 vegades més del que finalment s'ha adjudicat

En la subhasta de lletres a sis mesos s'han col·locat 550,03 milions d'euros, amb una demanda més de set vegades per sobre d'aquest import, informa l'agència. El tipus mitjà s'ha situat en el -0,265%, més negatiu que el -0,255% ofert en la subhasta prèvia, mentre que el tipus marginal aprofundeix també la seva taxa negativa en passar del -0,251% al -0,258%.

En l'emissió de lletres a dotze mesos, l'import adjudicat ha aconseguit els 4.024,31 milions d'euros, amb una demanda de gairebé el doble. També en aquest cas l'organisme adscrit al Ministeri d'Economia i Competitivitat ha cobrat als inversors per aquesta emissió, amb uns tipus mitjà (-0,200%) i marginal (-0,197%) idèntics als oferts en la subhasta prèvia celebrada a l'agost.

"No ha afectat a la subhasta els últims discursos dels bancs centrals que semblen estar frenant els estímuls econòmics injectats durant els últims mesos", explica Sergio Puente, analista d'XTB. "El Tresor Públic tornarà al mercat dijous 15 amb la intenció de col·locar entre 3.000 i 4.000 milions en bons a 5, 10 i 15 anys, en una nova subhasta en la qual s'espera un manteniment de la rendibilitat oferta per l'Estat Español", afegeix l'expert.

contador