zone-euro-croissance-soutenue-au-3e-trimestre-moins-d-inflation-en-octobre

L'indicador de sentiment econòmic (ESI) de la zona euro baixa l'octubre una dècima, fins a 93,3 punts enfront del mes anterior, xifra que suposa la sisena caiguda consecutiva i el nivell més baix des del novembre del 2020, segons les dades publicades per la Comissió Europea.

Com es detalla al document, la lectura és el resultat net d'una menor confiança en el comerç al detall i una confiança més gran en els serveis. La confiança en la indústria, la construcció i entre els consumidors es va mantenir pràcticament sense canvis.

Entre les economies més grans de la Unió europea (UE), l'ESI va millorar Polònia (+1,4), Espanya (+1,2) i Alemanya (+0,5). Per contra, la confiança es va deteriorar notablement a França (-2,9) i, en menor mesura, a Itàlia (-0,9).

Per part seva, l'indicador d'expectatives d'ocupació també va caure una dècima, fins a 102,8.

Per als analistes de Pantheon Macroeconomics, la caiguda d'octubre a l'enquesta empresarial "consolida el missatge d'altres dades que la feblesa de l'activitat del sector privat de la zona euro al tercer trimestre s'estendrà al quart trimestre".

"Ja sabíem que la confiança dels consumidors s'havia deteriorat. Avui hem sabut que, mentrestant, el panorama en el sentiment empresarial és mixt: la confiança en els serveis va millorar lleugerament, fins a un màxim de tres mesos de 4,5, i la confiança a la construcció va augmentar 0,1 punts fins a -5,9, però el sentiment manufacturer va tornar a caure a -9,3, revertint part del seu augment el setembre, i el sentiment minorista va caure fins als -7,8, el nivell més baix des del març del 2021".

A tots els sectors, l'ESI es manté per sota del nivell del febrer del 2022, quan Rússia va iniciar la seva invasió d'Ucraïna.

Noticias relacionadas

contador