ep el presidente de estados unidos joe biden firma sus primeros decretos en el despacho oval
Europa Press

El Senat dels EUA ha aprovat aquesta nit un projecte de llei de finançament federal d'1,5 bilions de dòlars per a tot l'any la qual cosa evita un possible tancament del Govern, alhora que proporciona a Ucraïna ajuda per respondre a la invasió russa.

La urgència per aprovar els 13.600 milions de dòlars d'ajuda humanitària i de seguretat en resposta a l'atac rus va portar a una aclaparadora votació de 68 a 31, informa Bloomberg.

La mesura, que va ser aprovada per la Cambra dimecres, es dirigeix ​​ara a la mesa del president Joe Biden perquè la firmi. Per a la majoria dels demòcrates, completar el projecte de llei en una època d''hiperpartidisme' és un gran èxit. El Govern ha estat funcionant amb el pilot automàtic utilitzant els nivells de finançament dels programes de l'era Trump, des de l'inici de l'any fiscal l'1 d'octubre i ara les agències rebran un augment del 6,7%.

"Aquest paquet de finançament bipartidista representa una inversió robusta i sense complexos al poble nord-americà: donarà a les nostres tropes un augment, proporcionarà més diners per a les escoles i els programes 'Head Start' i les beques Pell, reautoritzarà la Llei de Violència contra les Dones, obrirà les comportes per finançar la llei d'Infraestructura bipartidista...”, va dir el líder de la majoria del Senat, Chuck Schumer.

Amb la data límit de divendres a mitjanit per evitar un tancament del Govern, la Cambra de Representants també va enviar al Senat un projecte de llei provisional per mantenir les operacions federals finançades fins al 15 de març. Aquest projecte de llei també va ser aprovat, cosa que permet que la mesura de despesa de més de 2.700 pàgines per a tot l'any sigui revisada i impresa sense el risc d'un tancament.

Noticias relacionadas

contador