ep bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

El mercat laboral dels Estats Units es recupera a l'octubre. Segons dades de la consultora privada ADP, l'economia més gran del món ha creat al setembre 571.000 nous llocs de treball al sector privat, per sobre de les previsions.

Aquesta dada és lleugerament superior a la del mes de setembre, quan es van crear 568.000 llocs de treball. També se situa per sobre dels càlculs dels analistes, que el situen a 400.000. Si es confirma amb l'informe oficial del Departament de Treball dels EUA, serà el millor mes des del juny.

L'oci i l'hostaleria torna a ser un dels sectors que més ha contractat i arriba als 185.000 llocs de treball. Tot i això, continua situant-se per sota dels nivells anteriors a la pandèmia, per la qual cosa no s'ha recuperat del tot. Producció de béns ha afegit 113.000 treballadors, la construcció, 54.000, la indústria manufacturera, 53.000, els serveis professionals i empresarials, 88.000, el transport i els serveis públics, 78.000 i l'educació i la salut, 56.000.

"La segona superació consecutiva del consens ens crida l'atenció, ja que les xifres oficials suaus de nòmines del setembre haurien d'haver limitat la lectura d'ADP de l'octubre", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics. De fet, creuen que aquesta dada suggereix que el creixement de l'ocupació ha estat “forta”.

"Encara que la Reserva Federal (Fed), sens dubte, prestarà molta atenció a les xifres del mercat laboral d'aquesta setmana, és poc probable que una sola dada canviï el curs d'acció del banc central", apunten des d'Interactive Inverstor.

Aquest dimecres a la tarda es realitza la nova reunió de la Fed durant la qual, si no canvia res, anunciaran l'inici del tapering. De fet, entre els analistes es dona per fet i l'únic dubte que tenen és si començarà al novembre o al desembre.

Així mateix, aquesta dada de la consultora privada ADP serveix de prèvia a l'informe que el Departament de Treball donarà a conèixer aquest divendres.

Noticias relacionadas

contador