bruxelles-prevoit-une-aggravation-de-la-recession-dans-la-zone-euro-en-2020

Després de tenir en compte els factors estacionals, el PMI manufacturer de l'Eurozona s'ha situat en el nivell 53.7, exactament igual que la seva lectura flaix precedent i per sobre de 51.7 registrat en el mes anterior. De fet, setembre va marcar el creixement més fort en més de dos anys i va assenyalar una millora de les condicions operatives per tercer mes consecutiu.

Els tres grups de mercat van registrar una millora mensual de les condicions operatives al setembre. Es van observar alces sòlides tant en la categoria de béns de consum com en la de béns intermedis, però ambdues van quedar per darrere de la dels béns de capital, on el creixement va ser el més fort en més de dos anys.

Alemanya va liderar el repunt de l'activitat manufacturera de la regió, i el seu respectiu índex PMI va assolir el nivell més alt en 26 mesos. Als Països Baixos es va observar una sòlida millora de les condicions operatives, mentre que a França i Àustria es va registrar un creixement modest.

Per contra, Espanya va registrar només una lleugera expansió, mentre que Grècia no va experimentar canvis i la recuperació manufacturera a Irlanda es va estancar.

En general, la producció manufacturera i les noves comandes rebudes pels productors de béns de la zona euro van augmentar a ritmes considerables i accelerats al setembre. Els ritmes de creixement en cada cas van ser els més forts en més de dos anys i mig, encara que les alces es van centrar principalment a Alemanya.

Noticias relacionadas

contador