ep fabricacion de materias plasticas y sus manufacturas
EUROPA PRESS/ARCHIVO

El sector manufacturer dels EUA ha millorat a l'agost, però es manté en contracció, com mostra l'índex PMI que elabora l'Institute for Supply Management (ISM), que s'ha situat a 47,2 punts, des dels 46,8 del mes anterior . La dada s'ha situat lleugerament per sota del que anticipava el consens, que havia previst una pujada superior, fins a les 47,5 unitats.

Timothy R. Fiore, president del Comitè d'Enquesta d'Empreses de l'ISM, ha destacat que "tot i que encara es troba en territori de contracció, l'activitat manufacturera dels EUA es va contreure més lentament en comparació amb el mes passat. La demanda continua sent feble, la producció va disminuir i els insums es van mantenir acomodaticis".

Al vuitè mes de l'any, l'Índex de Noves Comandes també s'ha ubicat en territori de contracció en registrar 44,6 punts, per sota dels 47,4 de juliol. La lectura d'agost de l'índex de producció ha arribat als 44,8 punts, inferior a la xifra del mes anterior de 45,9.

Així mateix, l'índex de preus ha marcat 54 punts, un augment en comparació amb la lectura del 52,9 de juliol. L'índex de cartera de comandes també ha millorat fins a 43,6 unitats, des de les 41,7 prèvies. L'Índex d'Ocupació s'ha elevat fins a 46 punts, enfront dels 43,4 de juliol.

"La demanda continua sent moderada, ja que les empreses mostren una manca de voluntat per invertir en capital i inventari a causa de la política monetària federal actual i la incertesa electoral. L'execució de la producció va disminuir en comparació amb juliol, fet que va exercir una pressió addicional sobre la rendibilitat. Els proveïdors continuen tenint capacitat, amb terminis de lliurament que milloren i l'escassetat no és tan greu", ha afegit Fiore.

PMI D'S&P GLOBAL

Aquest dimarts també s'ha publicat l'índex PMI que elabora S&P Global i que ha baixat fins a 47,9 punts a l'agost des del 49,6 de juliol i sota la marca de 50, sense canvis per segon mes consecutiu.

"La producció manufacturera nord-americana va disminuir per primera vegada en set mesos durant l'agost, ja que les vendes van continuar caient enmig d'informes cada cop més freqüents sobre la debilitat de la demanda. També es va registrar una nova reducció de l'ocupació enmig de la capacitat excedent al sector", han ressaltat des de l'organisme que difon les dades.

El sector manufacturer nord-americà, a més, ha marcat una caiguda en la producció i ha posat fi a una seqüència de sis mesos de creixement. Les empreses han reduït la producció en resposta a la caiguda de les vendes a mesura que ha disminuït la demanda a tot el sector.

"Una nova caiguda del PMI indica que el sector manufacturer està actuant com un llast més gran per a l'economia a mitjans del tercer trimestre. Els indicadors prospectius suggereixen que aquest llast podria intensificar-se en els pròxims mesos", ha conclòs Chris Williamson, economista en cap de negocis d'S&P Global.

contador