dl keir starmer prime minister labour party leader speaking at lectern 5 july 2024 number 10 cc by nd 07
Number 10 / CC BY-NC-ND 2.0

El primer ministre del Regne Unit, Keir Starmer, ha avançat que el proper pressupost d'octubre serà "dolorós" i inclourà "decisions impopulars" per abordar els problemes econòmics a què s'enfronta el país.

"A l'octubre es presentarà un pressupost i serà dolorós. No tenim cap altra opció atesa la situació en què estem". Així ho ha expressat durant el seu discurs als jardins del número 10 de Downing Street.

"Les coses estan pitjor del que ens imaginem", ha dit Starmer, reconeixent que no dubtarà a prendre "decisions impopulars ara, si és el correcte per al país a llarg termini".

El primer ministre planteja la possibilitat d'impostos als més rics: "Aquells que tenen les espatlles més amples haurien de suportar la càrrega més feixuga".

"Desafio qualsevol que em digui que es pot fer créixer l'economia quan la gent no pot anar a treballar perquè el sistema de transport no funciona. O no poden tornar a treballar perquè estan atrapats en una llista d'espera de l'NHS", ha afegit.

A més, Starmer ha promès que el seu Govern construirà 1,5 milions d'habitatges nous. I ha destacat la posada en marxa del Great British Energy "per crear bons llocs de treball i reduir les factures de la gent. I és per això que vam posar fi a les vagues nacionals que han paralitzat el nostre país durant anys".

Va ser al juliol quan Starmer va ser elegit per majoria als comicis britànics en què va resultar guanyador el Partit Laborista. De fet, va aconseguir una majoria absoluta històrica que va esborrar l'era tory, després de 14 anys de govern conservador.

contador