- La pujada de preus va ser major del 10% interanual a Barcelona, Madrid, la Costa Brava catalana, la Costa del Sol andalusa, el litoral valencià i les illes Balears
- Aquest any es tancarà amb un increment mitjà de les compravendes d'habitatges de luxe del 10%
El preu mitjà de l'habitatge de luxe a Espanya va augmentar un 7% en taxa interanual durant el primer semestre de l'any, fins als 6.500 euros per metre quadrat, segons un informe del grup francès de venda i lloguer de propietats Barnes.
A ciutats com Barcelona i Madrid, així com a la Costa Brava catalana, la Costa del Sol andalusa, el litoral valencià i les illes Balears, l'augment dels preus dels habitatges de luxe va superar el 10% interanual fins al juny.
Barcelona i Madrid, així com a la Costa Brava catalana, la Costa del Sol andalusa, el litoral valencià i les illes Balears, l'augment dels preus dels habitatges de luxe va superar el 10% interanual fins al juny.
Segons Barnes, de continuar el ritme actual de vendes durant la segona meitat de l'any, 2017 es tancarà amb un increment mitjà de les compravendes d'habitatges de luxe del 10%, amb alces interanuals que assoliran fins i tot el 20% en zones molt dinàmiques.
"El sector immobiliari viu el seu millor moment des de la crisi econòmica. Els tres anys anteriors han servit per deixar enrere els efectes de la recessió i és ara quan el mercat gaudeix de més seguretat, amb uns inversors en habitatge de luxe que tornen a confiar en Espanya com a país amb actius d'alta rendibilitat", ha subratllat Emmanuel Virgoulay, masterfranquiciat de Barnes International a Espanya.
CINC MESOS DE MITJANA PER A LA VENDA
Entre el gener i el juny el temps mitjà de venda d'una propietat de luxe es va situar en cinc mesos, encara que baixa a tres mesos de mitjana a les zones de més demanda turística per part de compradors nacionals i estrangers.
Segons Barnes, els francesos són els compradors de propietats de luxe 'més ràpids', amb una mitjana de dos mesos i quatre visites a l'habitatge, seguits dels britànics (tres mesos i cinc visites); els belgues (quatre mesos i cinc visites), i els alemanys (cinc mesos i set visites).
Per la seva banda, espanyols i italians van necessitar una mitjana de set mesos i vuit visites per prendre la decisió d'adquirir l'immoble. En l'altre extrem es van situar els xinesos, que amb fins a nou mesos i una mitjana de 15 visites, són els que més temps es prenen per decidir-se.
Pel que fa al finançament, els compradors espanyols d'habitatges de luxe van requerir un finançament del 40% per comprar un immoble de luxe.
Els francesos van ser els que menys finançament van necessitar fins al juny, entre un 10 i un 15%, en efectuar moltes d'aquestes operacions al comptat. Els van seguir britànics i belgues (prop del 20%), mentre que alemanys i italians es van aproximar als espanyols (25-40%).