ep archivo   el precio de la vivienda en madrid sube un 01 tras un ano de pandemia
FOTOCASA - Archivo

La variació anual de l'Índex de Preus d'Habitatge (IPH) durant el segon trimestre del 2021 augmenta 2,4 punts i se situa al 3,3%, el nivell més alt des del quart trimestre del 2019, segons ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per tipus d'habitatge, la taxa anual del habitatge nou puja gairebé quatre punts, fins al 6,0%. Per la seva banda, la variació de l'habitatge de segona mà arriba al 2,9%, més de dos punts per sobre de la registrada al trimestre anterior.

La variació trimestral de l'IPH general durant el segon trimestre del 2021 és del 2,4%. Per tipus d'habitatge, els preus de l'habitatge nou pugen 1,3 punts entre el segon i el primer trimestre del 2021. Per la seva banda, els preus de l'habitatge de segona mà augmenten 2,7 punts.

La taxa anual de l'IPH durant el segon trimestre del 2021 augmenta respecte al primer a totes les comunitats autònomes.

Els majors increments es produeixen a les Illes Balears, Canàries i Cantàbria, amb una pujada de 4,6 punts en les dues primeres i de 3,3 punts en l'última. Per la seva banda, les comunitats on menys augmenta la taxa anual són Castella i Lleó, Aragó i La Rioja, amb pujades de sis dècimes en les dues primeres i de vuit dècimes en la tercera.

Els preus de l'habitatge presenten taxes trimestrals positives durant el segon trimestre del 2021 en totes les comunitats autònomes.

Les majors pujades es produeixen a les Illes Balears, Extremadura i Castella-La Manxa, amb increments del 4,0%, 3,8% i 3,6%, respectivament. Per la seva banda, Comunitat de Madrid (1,3%), País Basc (1,3%) i Aragó (1,6%), registren les menors pujades trimestrals.

Noticias relacionadas

contador