bandera espana portada

El PMI manufacturer d'Espanya torna a les pujades. La dada s'ha situat en 50,8 punts al setembre respecte als 49,9 punts registrats a l'agost i els 50,5 punts anticipats pel consens.

Des d'IHS Markit PMI reconeixen aquesta retorn al "territori d'expansió" però alerten que, no obstant això, "les noves comandes van continuar caient, malgrat un repunt de les exportacions, i les empreses es van mantenir relativament cauteloses donades les incertes perspectives a curt termini".

Els inventaris i les compres van continuar reduint-se a causa de les preocupacions sobre el flux de liquiditat i, encara que va haver-hi diversos informes de millora de la demanda, l'efecte de la malaltia del coronavirus 2019 (COVID-19) en les vendes va continuar sent negatiu i va continuar afectant especialment la demanda interna.

De fet, les empreses enquestades van informar d'un cert creixement de les vendes a clients internacionals. Les comandes d'exportació van augmentar al setembre només per segona vegada en els últims setze mesos. El creixement va ser modest, encara que molt més feble que l'observat al juliol.

Noticias relacionadas

contador