fonodos italia portada

El creixement de l'economia italiana es va estancar durant el tercer trimestre de l'any en relació amb els tres mesos anteriors, quan el PIB del país transalpí va créixer un 0,2% i va registrar així durant el primer trimestre complet sota el nou govern de coalició de Lliga i M5S la seva pitjor evolució econòmica des del final de 2014, segons ha informat l'institut estadístic italià, Istat.

L'oficina estadística italiana ha precisat que l'estancament de l'economia durant el tercer trimestre reflecteix l'augment del valor afegit pel sector agrícola i la pesca, així com en els serveis, mentre que es va registrar un retrocés en la indústria.

Des del costat de la demanda, es va registrar una "contribució nul·la" tant pel component domèstic, com pel component de les exportacions netes.

En comparació amb el mateix període de l'any passat, el PIB d'Itàlia va experimentar una expansió del 0,8%, enfront de l’1,2% dels tres mesos anteriors. Es tracta de la pitjor dada de creixement interanual de l'economia italiana des de mitjan 2015.

Noticias relacionadas

contador