yield curve wall street

El Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units va avançar a un ritme del 4,2% durant el segon trimestre. La dada s'ha revisat lleugerament a l'alça des del 4,1% de la primera estimació. El consens esperava que el percentatge es mantingués al 4,1% inicial.

D'aquesta manera, l'economia nord-americana confirma el seu excel·lent 'moment de forma', impulsada per la rebaixa d'impostos aprovada per l'Administració Trump a finals de l'any passat i per l'augment de la despesa pública. Després la dada, Wall Street registra pujades molt moderades.

Tant la despesa dels consumidors com la inversió empresarial van créixer a un fort ritme, cosa que va permetre que l'activitat avancés al seu major ritme des de principis de segle. Com a mostra, la confiança dels consumidors va mostrar aquest dimarts que es trobava en màxims dels últims 18 anys.

Anthony Kurukgy, expert de Foenix Partners, comenta que si la Reserva Federal (Fed) necessitava un indicador econòmic final per donar suport a una nova pujada de tipus durant la reunió de setembre, "la lectura del PIB haurà proporcionat precisament això".

Kurukgy destaca que el creixement dels EUA ha tornat als seus nivells previs a la crisi financera de 2008, de manera que els inversors seguiran apostant per una pujada addicional dels interessos en el mes de desembre "si el creixement continua durant el quart trimestre".

"Li agradi o no a Washington, setembre pot no ser l'última vegada que la Fed apressi la política monetària aquest any", conclou aquest analista, en referència a les crítiques de Donald Trump al banc central per la seva política de pujades graduals en els tipus d'interès, amb l'objectiu d'evitar un reescalfament econòmic.

Noticias relacionadas

contador