trump-menace-de-taxer-les-voitures-europeennes-importees-aux-usa

L'economia nord-americana va créixer un 2% durant el primer trimestre del 2018 segons la tercera i definitiva revisió de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica (BEA) dels Estats Units. Una correcció de dues dècimes sobre l'anterior publicació que redueix les dades d'expansió d'inversió privada, l'Índex de Preus de Consum Personal (PCE) i d'Exportacions.

"L'estimació del PIB publicada avui es basa en informació més completa que la utilitzada a la segona revisió del mes passat. A la segona previsió, el creixement del PIB real va ser del 2,2%. Amb aquesta tercer estimació per al primer trimestre, l'aspecte del creixement econòmic es manté intacte", diu el document de la BEA. Un pensament que comparteixen els analistes, amb una economia que s'ha recuperat a la primavera com mostren indicadors qualitatius com les últimes puntuacions dels PMI manufacturers o de serveis.

La velocitat d'expansió de la despesa dels consumidors es va corregir fins al 0,9% en el seu menor desenvolupament des de 2013. A més, joves i membres de la tercera edat van reduir la seva despesa en serveis mèdics, mentre que les famílies van rebaixar el seu desemborsament en assessorament financer i segurs. La inversió privada va posar la nota positiva de l'informe, amb una acceleració del 7,5%, malgrat ser també revisada a la baixa.

Les previsions de creixement per al segon trimestre van avançar fins al 5,3% que seria la major xifra dels últims quinze anys, amb el programa d'estímuls fiscal de Donald Trump alçant l'economia nord-americana cap a l'objectiu d'assolir una expansió anual del 3% el 2018.

Font: BEA

Noticias relacionadas

contador