biden dit que les usa se sont engages a porter secours a taiwan

La taxa de creixement de l'economia nord-americana es va reduir al ritme més ràpid de l'era de la pandèmia al tercer trimestre, segons ha informat aquest dijous el Departament de Comerç.

El PIB va créixer a un ritme anualitzat del 2,0% al tercer trimestre, segons la primera estimació del Departament publicada avui. Els economistes enquestats esperaven una xifra del 2,7%.

Es tracta del guany més lent del PIB des de la caiguda del 31,2% al segon trimestre del 2020, que va abastar el període en què la Covid-19 es va transformar en una pandèmia mundial que va donar lloc a una greu paralització econòmica que va enviar desenes de milions de persones a les cues de l'atur i va frenar l'activitat a tot el país.

Els descensos en la inversió fixa residencial i en la despesa del govern federal van contribuir a frenar els guanys, igual que l'augment del dèficit comercial dels Estats Units, que es va ampliar fins a gairebé un rècord de 73.300 milions de dòlars a l'agost.

La despesa dels consumidors, que representa el 69% dels 23,2 bilions de dòlars de l'economia nord-americana, va augmentar només un 1,6% durant el període més recent, després d'haver augmentat un 12% durant el segon trimestre.

Durant el període de juliol a setembre es va produir un important embús a la cadena de subministrament del país, cosa que va frenar la recuperació iniciada l'abril del 2020 després de la recessió més curta, però més pronunciada de la història dels Estats Units.

Tot i la debilitat del tercer trimestre, els economistes esperen en gran mesura que els Estats Units es recuperi al quart trimestre i continuï creixent fins al 2022.

D'altra banda, les sol·licituds de subsidi de desocupació van pujar a les 281.000 durant la setmana acabada el 23 d'octubre, un altre mínim de l'era de la pandèmia i millor que l'estimació de 289.000. El total va suposar un descens respecte a les 291.000 de la setmana anterior.

Noticias relacionadas

contador