ep archivo   reino unido
TWITTER - Archivo

L'economia del Regne Unit va créixer més del que s'esperava al maig, un 0,4% respecte al mes previ, quan el Producte Interior Brut (PIB) es va estancar en registrar un avanç del 0%, segons les dades de l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS).

Els tres sectors principals van contribuir positivament al creixement del PIB al maig. El sector serveis va créixer un 0,3%, sent-ne el contribuent més gran al creixement durant el cinquè mes de l'any i sumant el cinquè creixement mensual consecutiu.

Per part seva, la producció i la construcció també van augmentar, un 0,2% i un 1,9%, respectivament.

En comparació amb el maig de l'any passat, l'economia del Regne Unit va avançar un 1,4%. Mentrestant, durant els tres mesos fins al maig, el PIB va créixer un 0,9% en taxa intertrimestral, fet que suposa el creixement més fort des del gener del 2022.

El sector de serveis va créixer un 1,1% durant els tres mesos fins al maig. Es tracta de la taxa de creixement trimestral més forta des del desembre del 2021. La producció no va mostrar creixement i la construcció va caure un 0,7%.

Els analistes d'ING destaquen que l'economia britànica ha crescut un 1,5% acumulat des del desembre, "un resultat notable després d'haver estat en una recessió tècnica modesta durant la segona meitat de l'any passat". La seva conclusió és que "a l'economia li està anant molt millor des del començament del 2024".

Calculen que el resultat és que el PIB general del segon trimestre està en camí d'augmentar entre el 0,5% i el 0,6% després d'un creixement del 0,7% al primer trimestre. "Som escèptics que aquest tipus de xifres de creixement es puguin mantenir a la segona meitat de l'any, però de totes maneres esperem que el creixement segueixi sent raonable", diuen.

"Part de la fortalesa del maig es va deure al fet que les anomalies anteriors es van desfer", explica Peter Arnold, economista en cap de la companyia EY al Regne Unit. Espera que el PIB continuï creixent a un ritme decent a la segona meitat de l'any, amb els consumidors al centre de la història.

"Sembla probable que es mantinguin increments sòlids en el poder adquisitiu de les llars i, si els consumidors adopten un enfocament menys cautelós, d'acord amb els resultats recents d'enquestes domèstiques, s'anticipa un fort augment en el creixement de la despesa dels consumidors", indica.

Noticias relacionadas

contador