ep centro financiero de londres
ERICSSON

El PIB de Regne Unit va avançar un 6,6% al juliol enfront del mes anterior, però la seva economia encara se situa un 11,7% per sota del nivell de febrer, abans del confinament per la Covid-19, segons ha confirmat l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS).

L'aixecament de les restriccions en sectors com l'hostaleria han contribuït a aquesta millora de l'economia britànica al juliol. Els economistes esperaven un creixement del 6,7% al juliol.

Aquestes dades han estat divulgats després que el Regne Unit entrés el mes passat oficialment en recessió en registrar dos trimestres consecutius de contracció econòmica.

Segons la informació divulgada aquest divendres per la ONS, el sector de la construcció va registrar un increment del 17,6%, mentre que el de serveis -considerat el pulmó econòmic del Regne Unit- va ascendir el 6,1%, mentre que l'industrial va pujar el 5,2%.

El PIB va ascendir al juliol després que el Govern de Boris Johnson comencés a suavitzar les restriccions imposades el març passat per a contenir la propagació de la Covid-19.

El director d'Estadístiques de la ONS, Darren Morgan, ha assenyalat avui al compte de Twitter d'aquesta oficina que tot el sector industrial va registrar avanços, "particularment destil·leries i fabricants d'automòbils", mentre que la construcció va continuar recuperant-se, però està per sota dels nivells previs a l'esclat de la pandèmia a Europa.

Noticias relacionadas

contador