petroleo680 280

El petroli puja amb força aquest dimarts i mira ja cap als màxims de l'any. El barril Brent cotitza per sobre dels 78 dòlars (+0,4%) mentre s'encamina cap a aquest pic que va marcar el 2018 als 81,30 dòlars. Per la seva banda, el West Texas es revalora un 0,7% i escala per sobre dels 70 dòlars.

L'arribada de la tempesta tropical Gordon cap al Golf de Mèxic explicaria aquestes últimes alces en el cru, segons els experts. Anadarko Petroleum ha anunciat aquest dilluns que havia evacuat i tancat la producció en dues plataformes petrolíferes en el Golf de Mèxic davant l'arribada de Gordon, que s'espera que arribi a terra en forma d'huracà.

Des dels mínims d'agost, el petroli puja un 12%. Els inversors anticipen menys subministraments per part de l'Iran a mesura que les sancions dels Estats Units sobre el país comencen a fer-se efectives.

"Amb les dades apuntant a una reducció de les exportacions iranianes, els renovats conflictes a Líbia i la disponibilitat d'exportacions veneçolanes obstaculitzada per un accident a la terminal clau de Jose, la llista de factors que impulsen el cru s'està fent cada vegada més llarga", va dir Michael Dei-Michei, cap d'investigació de la consultora JBC Energy de Viena, a Reuters.

Per la seva banda, el president iranià, Hassan Rouhani, ha declarat que l'Iran "farà tots els esforços" per seguir bombant i exportant petroli, tot i que ha precisat que pot ser que ho faci amb "alts i baixos".

Les sancions dels Estats Units volen obligar les empreses occidentals a deixar de comerciar amb Teheran. No obstant això, dos dels seus principals clients ja han dit que continuaran comprant cru iranià. Índia permetrà a les refineries estatals importar petroli iranià i els compradors xinesos també tenen intenció de seguir amb les seves adquisicions.

Noticias relacionadas

contador