trump-va-dissoudre-sa-task-force-dediee-au-coronavirus

L'atur als EUA s'ha disparat des del 4,4% fins al 14,7% a l'abril, una dada pitjor que les previsions dels analistes (14%). Cal recordar que, fa només dos mesos, la taxa de desocupació era d'un 3,5%, mínims de fa 50 anys. Llavors va arribar la crisi del coronavirus.

20,5 milions de treballadors han perdut la feina durant el quart mes de l'any, segons el Departament de Treball nord-americà. D'aquesta manera s'ha batut àmpliament els rècords marcats després de la Segona Guerra Mundial (10,8% d'atur).

La dada d'abril segueix per darrere de la registrada durant la Gran Depressió, amb un atur del 24,9%.

Al pic de la crisi financera mundial, octubre de 2009, es va arribar a una taxa de desocupació del 10% al país. L'informe d'ocupació ADP, avantsala de la dada d'atur, ja anticipava aquest daltabaix, després de registrar-se la pitjor xifra des que es va començar a fer l'informe.

Les peticions setmanals de desocupació també han anat escalant i, en només set setmanes, s'han destruït 33,5 milions d'ocupació. El coronavirus ha necessitat poc més d'un mes per destruir tota l'ocupació creada des de la crisi del 2008.

Noticias relacionadas

contador