• La moneda del país asiàtic està de camí a tancar el seu millor mes des de juliol de 2005
chine-yuan-renminbi-monnaie-billet-drapeau-finance-fusions-acquisitions-croissance-banque-pekin

La debilitat de la qual ha estat presa el dòlar durant bona part de l'estiu i, especialment, aquest mes d'agost, ha beneficiat la majoria dels seus rivals. A més de les monedes principals, que han aconseguit apreciar-se contra el 'bitllet verd' la divisa que es manté en el radar dels analistes, per les tensions comercials entre la Xina i els EUA, el iuan, també ha aconseguit disparar-se fins un rècord de 14 mesos contra el seu rival nord-americà.

L'últim episodi de l'escalada de tensió a la península de Corea, on el règim de Corea del Nord ha disparat un míssil que ha sobrevolat el Japó -un incident que no passava des de 2009- ha afegit més patiment al dòlar. El renminbi (com també es denomina el iuan) ha aprofitat l'ocasió per avançar tant als mercats de la Xina continental com de Hong Kong per marcar un nou màxim de 14 mesos a les 6,5981 unitats.

La moneda del país asiàtic està de camí a tancar el seu millor mes des de juliol de 2005

Pequín, a més, ha fixat el punt mig canviari sobre el qual només permet fluctuar el iuan un 200 PIPs sobre el dòlar, un 2% per sobre del tancament de dilluns, a les 6,6293 unitats, màxims des el 19 d'agost de 2016.

Amb aquest recent avanç, la moneda xinesa s'ha apreciat un 1,8% enfront del dòlar a l'agost i va de camí a tancar el seu millor mes des del juliol del 2005, quan el iuan es va revalorar i es va eliminar el canvi fix amb el dòlar. No obstant això, els experts del mercat alerten que la major fortalesa de la moneda no es deu a l'avanç de l'economia, sinó als ferris controls de capitals i a l'extensa debilitat del dòlar.

Noticias relacionadas

contador