ep economiamacro- tesoro espera colocarjueves4500 millonesuna emisionbonosobligaciones
EUROPA PRESS - Archivo

El rendiment exigit al mercat secundari al bo espanyol amb venciment a deu anys ha registrat aquest divendres un increment de prop del 25%, fins a situar-se en un 0,584%, la qual cosa suposa el seu major nivell des de juny de l'any passat.

L'interès del bo se situava en un 0,511% al moment de l'obertura, comparat amb el 0,468% amb què va tancar la jornada del dijous. Durant les primeres hores de cotització, ha arribat fins i tot a superar el 0,6%.

El dijous, el rendiment del bo amb venciment a una dècada ja va experimentar un inflat increment després de conèixer-se les decisions de política monetària que havia adoptat el Banc Central Europeu (BCE) per mitigar l'impacte del coronavirus Covid-19 sobre l'economia de la zona euro.

A més, el mercat també va mostrar volatilitat després de les paraules de la presidenta de l'autoritat monetària, Christine Lagarde, qui va assegurar en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern que "no correspon al BCE tancar els diferencials", sinó que existeixen "altres eines i altres actors".

Lagarde va haver de matisar més tard i subratllar que l'institut emissor manté el seu "total compromís" per evitar la fragmentació de la zona euro. A més, aquest divendres l'economista en cap del BCE, Philip Lane, ha publicat un article en la pàgina web de l'organisme explicant les decisions de política monetària i aclarint la postura de la institució respecte als diferencials.

Noticias relacionadas

contador