ep un hombre mira el cristal de una oficina de empleo sepe antiguo inem
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Els sindicats denuncien que molts treballadors de reforç del Servei Públic d'Ocupació (SEPE) seran acomiadats durant els propers mesos, una cosa preocupant a causa de la situació de col·lapse en què es troben aquestes oficines a causa de l'allau de sol·licituds de prestacions i subsidis i dels expedients de regulació d'ocupació (ERTO). Més encara quan el Govern assegura que només falten alguns serrells per acordar amb els agents socials una nova pròrroga d'aquest mecanisme.

Segons ha assenyalat en un comunicat el CSIF, a partir de març es prescindirà dels 1.500 treballadors contractats per reforçar el SEPE durant aquests mesos, de manera que sol·liciten al Ministeri de Treball i Economia Social que prorrogui els seus contractes durant tot el nou any a causa de la necessitat d'"urgència" de més personal per gestionar l'"allau" dels ERTO i de la resta de prestacions.

"La pandèmia o el temporal ens mostren la importància de tenir un sistema públic sòlid que garanteixi les prestacions i serveis als ciutadans", assenyala el president de CSIF, Miguel Borra, que destaca que durant els últims deu anys el SEPE ha perdut uns 3.400 efectius i compta en aquests moments amb a prop de 8.000 treballadors, dels quals un 30% són temporals.

Una necessitat que es fa més evident en un moment com aquest en què des del Govern dels diferents ministeris es troben en converses per tirar endavant una nova pròrroga dels ERTO. "Hem mantingut una nova reunió molt positiva amb els agents socials per estendre els ERTO fins al maig, amb un clima de gran enteniment. Esperem que els serrells pendents es puguin tancar i renovar amb suficient antelació aquest mecanisme, que està sent clau en la pandèmia", escrivia precisament, aquest mateix dilluns, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, al seu compte personal de Twitter.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, feia el mateix explicant que "la negociació sobre la pròrroga dels ERTO segueix el seu curs, amb importants avenços, en el marc del diàleg social. La reunió ha deixat amplis consensos i bases sòlides que permetran sostenir, durant els propers mesos, aquest mecanisme vital per al manteniment de l'ocupació".

L'Executiu i els sindicats s'han emplaçat a una nova reunió el proper dijous 14 de gener. "A l'espera de dijous per tancar alguns detalls, creiem que és possible arribar a un acord satisfactori per a treballadors i empreses que permeti seguir protegint l'ocupació durant la pandèmia", comentava, per la seva banda, la responsable d'Ocupació de CCOO, Mari Cruz Vicent.

Noticias relacionadas

contador