ep la vicepresidenta tercera y ministra de transicion ecologica teresa ribera
CONGRESO

El Govern donarà a conèixer el redisseny de l'impost sobre els beneficis de les empreses energètiques a "les properes setmanes". Així ho ha avançat Bloomberg, després d'una entrevista a la ministra d'Energia, Teresa Ribera.

Segons ha avançat aquest mitjà, des de l'Executiu busca permetre que les companyies energètiques destinin els guanys a inversions al sector.

"El que estem intentant fer és passar d'aquesta contribució extraordinària provinent dels beneficis inesperats a una cosa que es pugui convertir en un incentiu per a noves inversions al camp energètic", ha dit Ribera.

Les companyies energètiques han estat buscant claredat sobre els plans per a l'impost als guanys extraordinaris, des que el govern confirmés a finals de l'any passat que necessitava una reforma perquè s'havia implementat originalment quan els preus de l'electricitat eren molt més alts del que són actualment.

Els preus de l'energia s'han desplomat a Espanya als darrers dies, impulsats en gran mesura per la forta producció renovable.

Noticias relacionadas

contador