ep la ministra de transportes movilidad y agenda urbana en funciones raquel sanchez
A. Pérez Meca - Europa Press

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez, ha avançat que, si continua al Govern, "la nostra intenció és mantenir el 2024 la reducció del preu dels abonaments de transport i de convertir més endavant aquesta mesura en estructural per a determinats col·lectius".

Així ho ha manifestat durant la seva participació a la Trobada Urbes Resilients El País-Acciona, durant la qual ha emfatitzat que "el transport públic és una prioritat i ha estat la gran aposta del Govern per protegir la ciutadania de les conseqüències econòmiques de la invasió russa de Ucraïna i, alhora, combatre la inflació i reduir la nostra dependència energètica i el consum de combustibles fòssils”.

En aquest sentit, la titular de Mitma ha reiterat que el transport públic és el gran protagonista de la mobilitat sostenible i constitueix el principal instrument de vertebració del país, “també per a aquelles zones, disperses geogràficament i afectades per la despoblació, la dependència de les quals del vehicle privat és avui gairebé absoluta”.

Tal com ha explicat la ministra, la dependència del vehicle privat dificulta als col·lectius més vulnerables l'accés als serveis bàsics o a diferents oportunitats de treball, per això des del Ministeri s'està treballant, amb ajuda de la tecnologia, en la promoció de noves maneres de transport que permetin ampliar i millorar l'oferta a les zones amb menor població, com els serveis a demanda, el transport compartit o les rutes dinàmiques.

"Hem de ser capaços de moure'ns millor o de crear les condicions perquè la mobilitat sigui innecessària. Per això estem impulsant la connexió a Internet de tot el territori i estem decidits a aprovar una cartera de serveis bàsics de qualitat a menys de 30 minuts del lloc de residència", ha assenyalat.

En aquest context, la ministra ha indicat que el problema de les grans ciutats és molt diferent del de les zones rurals, per això, en aquest cas, la solució passa per una redefinició urbanística que ens retorni a un model de ciutat mediterrània, compacta i relativament densa, i amb equipaments ben planificats.

contador