ep archivo   el ministro para la transformacion digital y de la funcion publica jose luis escriva
Nacho Valverde - Europa Press - Archivo

José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d'Espanya. Segons ha avançat la Cadena Ser, el Govern col·locarà el ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública al capdavant de l'organisme monetari en substitució de Pablo Hernández de Cos.

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, compareixerà aquest dimecres al Congrés dels Diputats per informar sobre el candidat proposat per l'Executiu i, fins que en aquell moment es conegui el nomenament oficial, des de l'esmentat mitjà han avançat que l'escollit és Escrivà.

La designació no compta amb el consens del Partit Popular, des d'on han manifestat el seu nomenament implica "controlar i envair" aquesta institució, ja que no ofereix "garanties d'independència".

L'article 24 de la Llei d'Autonomia del Banc d'Espanya estableix que abans de nomenar el governador, el ministre d'Economia ha de comparèixer davant de la comissió del ram del Congrés per anunciar la persona proposada per al càrrec. Això passarà tan aviat com aquest dimecres a les 15.00 hores. El president del Govern, Pedro Sánchez, presentarà un reial decret i, quan es faci públic al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), Escrivà podrà jurar el càrrec davant del Rei.

Escrivà ha ocupat el càrrec de ministre de Transformació Digital i Funció Pública des del mes de novembre passat, prèviament, va ser ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions durant la legislatura passada.

contador