• Se desconoce la cantidad concreta que iría destinada a potenciar el consumo
  • Economistas como Paul Krugman han recomendado en las últimas semanas al Gobierno nipón que siga esta senda
  • El primer ministro tiene previsto presentar el plan este martes
Japan Japon

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, presentarà un nou paquet d'estímul econòmic per al país destinat a potenciar el consum.

El nou paquet d’estímul, la quantia del qual no es coneix de moment, s’aprovarà, previsiblement, a l’estiu, informa el diari Nikkei i que recull EFE. Els seus detalls es donaran a conèixer a la cimera G7 que e Japó acollirà el 26 i 27 de maig.

Japó vol consensuar amb la resta de les principals economies del món que apostin per l’estímul fiscal de manera coordinada per fer front a l’actual alleugeriment global.

Segons recull l’agència espanyola, els economistes com el premi Nobel 2008 Paul Kurgman ha recomanat en les últimes setmanes al Govern nipó que segueixi aquest camí per sostenir el creixement i que la plantegi durant la cimera que reunirà els líders de les set economies més desenvolupades del món.

El paquet estaria finançat a través d’un pressupost extraordinari que s’aprovaria en el Parlament entre juliol i setembre i que podria incloure directament cupons de compra per a les famílies que s’enviarien a les llars.

contador