• El Nikkei 225 subió ha subido en la sesión del miércoles un 0,84%
  • El primer ministro ha prometido nuevos paquetes de gasto público
Japan Japon

El govern japonès ha retallat les seves previsions per al creixement i la inflació, i considera implantar un paquet d'estímuls per donar suport a l'economia en crisi. El producte interior brut (PIB) s'expandirà tan sols un 0,9% en l'exercici fiscal que va començar l'abril, en comparació de l'estimació de gener, que era de l'1,7%. L'índex de preus al consum (IPC) pujarà un 0,4%, un terç de la projecció anterior de l'1,2%, han dit des del gabinet de premsa del govern.

A més, per a l'FMI, una de les majors decepcions econòmiques de l'any pot venir del Japó. El Fons Monetari també ha reduït la seva previsió per al PIB per al 2016 fins al 0,9%, i ara contempla la possibilitat que l'economia japonesa decreixi lleugerament el 2017. Les raons inclouen un augment previst en l'impost sobre les vendes, així com l'apreciació del ien i la debilitat de la demanda de les economies emergents.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat durant la sessió de dimecres un 0,84%, estenent els guanys de les dues primeres sessions de la setmana, que acumulaven un 6,5%. Les accions han rebut també l'impuls d'un ien més feble, enmig de les expectatives de noves mesures de flexibilització monetària i fiscal després de la reelecció del primer ministre Shinzo Abe.

MÉS DESPESA PER A INCENTIVAR L'ECONOMIA

Una de les claus en les eleccions que han tingut lloc al Japó ha estat la intenció de revisar per primera vegada la constitució del Japó, que té un clar caràcter pacifista com a resultat de la derrota a la II Guerra Mundial, i el programa econòmic d’Abe , que va dissenyar fa ja quatre anys. "Tinc dos anys més de mandat com a president del partit LDP, i aquest és un objectiu de la formació, així que vull abordar-lo amb calma", va assegurar sobre la constitució el mateix Abe, en declaracions que recull Reuters.

Així mateix, va dir sentir-se alleujat pel resultat electoral, i va prometre un nou paquet de despesa pública per contribuir a treure a l'economia del seu ensopiment d'una manera "total i agressiva", va assenyalar a la televisió japonesa NHK, informa AP. El mercat ha acollit amb bon ànim el resultat.

contador