ep la vicepresidenta primera y ministra de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino
Alberto Ortega - Europa Press

El Govern ha celebrat l'actualització de les previsions de la Comissió Europea, que ha decidit elevar a l'1,9% el pronòstic de creixement del Producte Interior Brut (PIB) espanyol el 2023, molt per sobre del previst per a la zona de l'euro (1,1 %) i per a la Unió Europea (1%). Això confirma que “Espanya serà un dels països europeus que més creixerà el 2023”.

Així ho han destacat fonts del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital que lidera Nadia Calviño, que remarquen que el nostre país liderarà “el creixement entre les principals economies de la zona euro per tercer any consecutiu”.

Segons aquest departament, les noves projeccions de Brussel·les van "en línia amb les revisions que estan efectuant els principals organismes nacionals i internacionals durant les últimes setmanes" sobre l'economia espanyola, que no deixa de ser una bona notícia.

A més, des del Departament també han apuntat que, segons les previsions de la CE, l'ocupació "mantindrà també el seu dinamisme" durant el 2023 i el 2024, amb creixements superiors a la mitjana de la zona euro, "la qual cosa permetrà continuar reduint la taxa de atur".

La Comissió Europea també preveu que Espanya sigui un dels països amb menys inflació d'Europa el 2023 i que se segueixi reduint-la al llarg del 2024, cosa que, segons el Govern, afavorirà "la competitivitat de les empreses i l'economia espanyola".

Cal destacar que Brussel·les ha retallat la previsió de la inflació fins al 4% per al 2023, quatre dècimes per sota del previst a l'hivern, mentre que ha elevat tres dècimes la previsió de reducció, fins al 2,7% per al 2024.

Pel que fa al dèficit i la ràtio deute/PIB, el Govern destaca que Brussel·les anticipa que "seguiran reduint-se a Espanya per sobre de la mitjana europea entre el 2022 i el 2024, continuant el procés de consolidació fiscal iniciat després de la pandèmia".

contador