ep el presidente del gobierno y secretario general del psoe pedro sanchez interviene durante el acto
Antonio Muñoz - Europa Press

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va anunciar aquest cap de setmana, durant el viatge a les Illes Canàries, que l'Executiu central avalarà fins al 20% de la hipoteca per a la compra d'habitatge a joves menors de 35 anys ia famílies amb fills a càrrec.

Durant la seva intervenció en un acte a Santa Cruz de Tenerife, Sánchez ha apuntat que a través de l'ICO, es crearà una línia d'avals per garantir el 20% d'entrada per a la hipoteca del primer habitatge “als nostres joves menors de 35 anys amb ingressos inferiors anuals als 37.800 euros i també per a les famílies amb menors a càrrec. Això és el que farem: posar l'habitatge al centre de les nostres prioritats”.

Aquest límit s'elevarà al doble si són dues les persones que hagin de comprar un habitatge. A més, el límit de l'edat no existirà per al cas de les famílies amb menors a càrrec, si bé els ingressos individuals no han de superar els 37.800 euros anuals, una quantitat que s'ampliarà pel cas de famílies monoparentals. Com passarà amb joves, el límit d'ingressos s'elevarà al doble si són dos els adquirients d'un mateix habitatge.

"Farem de l'habitatge un dret, no un problema", ha destacat el socialista, que ha dit que "si en l'emergència sanitària avalem autònoms i empreses, ara, davant l'emergència habitacional, avalarem els nostres joves i les famílies amb menors a càrrec”. Segons ha dit, durant els propers 5 anys, "gràcies al compromís de la SAREB, SEPES i de l'ICO augmentarem un 50% en 5 anys l'habitatge protegit perquè els joves i la gent amb dificultat per accedir a un habitatge tinguin garantit el dret".

I és que per a Sánchez "no és assumible que els nostres joves s'emancipin amb més de 30 anys i tenir un 3% d'habitatge protegit" enfront de la mitjana europea del 9% o dels països nòrdics, que tenen un 20% d'habitatge protegit. "Jo vull que Espanya es converteixi en això i vull convocar els espanyols a això per a la propera dècada", ha remarcat.

També ha recordat que als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2018 hi havia pressupostats 470 milions d'euros per a vivenda pública, "i arribem nosaltres i passem de 470 milions a 3.470 milions als PGE del 2023".

Finalment, ha afirmat que "la gran diferència" del PSOE amb la dreta és que "quan parlen d'habitatge, ells parlen de terra per especular i l'habitatge en un bé de luxe i nosaltres la volem convertir en un bé de primera necessitat, en un dret constitucional".

contador