g7 todos portada

La reunió d'emergència dels ministres de Finances i els bancs centrals del G7 ha conclòs amb un comunicat dels els responsables de l'economia i les polítiques monetàries de les principals potències mundials que no concreten cap mesura per pal·liar l'impacte de la crisi. Segons el text difós, durant una crida dirigida pel secretari del Tresor dels EUA, Stephen Mnuchin, i el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, els països han assegurat "estar disposats a prendre mesures", i que estan "monitorant la crisi".

“Nosaltres, els ministres de finances del G7 i els governadors dels bancs centrals, estem monitorant de prop la propagació de la malaltia per coronavirus 2019 (Covid-19) i el seu impacte en els mercats i les condicions econòmiques", exposa el document.

"Donats els possibles impactes del Covid-19 sobre el creixement global, reafirmem el nostre compromís d'utilitzar totes les eines polítiques adequades per aconseguir un creixement fort i sostenible, i protegir contra els riscos a la baixa", prossegueixen. A més d'enfortir els esforços per ampliar l'abast dels serveis de salut, "els ministres de finances del G7 estan disposats a prendre mesures, incloses mesures fiscals quan sigui apropiat, per ajudar en la resposta al virus i donar suport a l'economia durant aquesta fase".

Sobre el paper dels bancs centrals del G7 i la seva rumorejada acció conjunta, el comunicat assenyala que "continuaran complint els seus mandats, secundant així l'estabilitat de preus i el creixement econòmic, alhora que apuntalen la capacitat de recuperació del sistema financer".

"Ens complau que el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial i altres institucions financeres internacionals estiguin disposades a ajudar els països membres a abordar la tragèdia humana i el desafiament econòmic que planteja el Covid-19 mitjançant l'ús dels instruments disponibles en la major mesura possible", afegeixen. I conclouen: "Els ministres de finances i els governadors dels bancs centrals del G7 estan disposats a cooperar més en mesures oportunes i efectives”.

Noticias relacionadas

contador