El Banc Central Europeu (BCE) celebra el seu fòrum anual de política monetària el 28 i 29 de setembre amb el focus en el paper dels bancs centrals després de la pandèmia i la presència de banquers centrals i acadèmics. L'edició de 2021 tornarà a ser en línia a causa de la pandèmia, encara que normalment se celebra a Sintra (Portugal).
La cita, que durarà dos dies, arrencarà a l'inici de la tarda d'aquest dimarts amb el discurs inaugural de la presidenta del BCE, Christine Largarde, i seguirà amb diversos panells de discussió. Durant l'esdeveniment es contemplaran les implicacions econòmiques més àmplies de la pandèmia de coronavirus (COVID-19) i es debatrà sobre els futurs reptes de la política monetària.
L'agenda contempla temes com el futur de la inflació, l'ocupació i els efectes distributius de la política monetària, així com el vincle entre la política monetària i el canvi climàtic en un context europeu. També es reflexionarà sobre el paper de l'endeutament de les empreses en un món post-pandèmic i sobre els canvis estructurals potencialment duradors provocats per la pandèmia a tots els sectors empresarials.
Després de la sessió inaugural de Lagarde, aquest dimarts a les 14,00 hores, seguirà una jornada dedicada a les perspectives micro i macroeconòmiques de l'endeutament de les empreses. Dimecres, les taules rodones es centraran en el canvi estructural i implicacions del canvi climàtic per a la política monetària i el fòrum clourà, com és habitual, amb el panell de política monetària, en el qual participen, al costat de Lagarde, els governadors del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, i del Japó, Haruhiko Kuroda, i el president de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units, Jerome Powell.