• El-Erian considera que l'equip econòmic que ha seleccionat el president electe dels EUA és "impressionant"
mohamed el-erian, el-erian, erian, inversor, Wall Street

Mohamed El-Erian, economista cap d'Allianz, creu que la Reserva Federal (Fed) apuntarà a dos augments de tipus per al proper any després de la reunió d'aquest dimecres. "Crec que veurem, per primera vegada, que els 'punts blaus' (que representen les estimacions sobre el futur rumb dels tipus d'interès que fan cadascun dels membres del Comitè de Mercat Obert) romandran relativament estables. Això significa que la Fed estarà assenyalant, almenys, a dos augments per al proper any".

El pla de Trump d'augmentar la despesa fiscal a través d'un augment del deute té el potencial de funcionar si s'executa correctament, assenyala Mohamed El-Erian

El-Erian, que ha fet aquestes declaracions per CNBC des del Fòrum Estratègic Àrab de Dubai, ha parlat també de la política econòmica de Donald Trump i ha afirmat que hi ha espai per a una expansió finançada per al deute de l'economia nord-americana sota el president electe Donald Trump. En la seva opinió, el pla de Trump d'augmentar la despesa fiscal a través d'un augment del deute té el potencial de funcionar si s'executa correctament.

"La sostenibilitat del deute és important però està també la capacitat de generar ingressos", ha dit El-Erian, i ha afegit que "l'esperança és que, a través de la despesa en infraestructures, realment augmentin la taxa de creixement i els ingressos".

Mohamed El-Erian també ha lloat a l'equip econòmic que està formant Trump: "El que conec de l'equip econòmic, fins ara, és impressionant. Donald Trump s'ha dirigit a gent que entén el problema del baix creixement, s'ha anat a persones que tenen experiència i a persones que ho entenen. Fins ara és encoratjador, però dependrà molt de la implementació detallada del disseny polític".

Respecte a la contundent resposta de les accions nord-americanes - el Dow Jones està a amb prou feines un 0,5% dels 20.000 punts- El-Erian va explicar per què creia que el mercat estava acostant-se a la nova administració amb tant entusiasme. "El que ha empès al mercat han estat tres factors: un major creixement, una major inflació i més diners entrant en la borsa a causa de la repatriació. Les expectatives d'aquestes tres coses han estat empenyent a les borses".

Noticias relacionadas

contador