cbmohamed el erian sh122

L'assessor econòmic cap d'Allianz, Mohammad El-Erian, va declarar aquest diumenge a Face The Nation' de la cadena CBS, que espera que la inflació general "probablement baixi a prop del 8%", però va dir que la inflació subjacent "segueix pujant".

La inflació subjacent és la que mesura els motors de la inflació i la seva amplitud, i per això El-Erian va afirmar que un augment de la inflació subjacent significa que "encara tenim un problema d'inflació".

El-Erian va explicar que la principal font de la volatilitat actual té a veure amb el canvi de percepció de la Reserva Federal (Fed). "Estem en aquesta increïble situació, en què les bones notícies per a l'economia són males notícies per als mercats. I això és perquè als mercats els preocupa que la Reserva Federal ens porti a la recessió per reaccionar de manera exagerada a les notícies econòmiques fortes", va afirmar.

Cal assenyalar que les borses van caure amb ganes divendres passat a Wall Street després d'una dada de nòmines no agrícoles del setembre que va quedar en 263.000 enfront de l'estimació de 250.000 i que la taxa d'atur caigués al 3,5% des del 3,7%, precisament pel temor que un mercat laboral fort alimenti els plans de la Fed es continuar pujant tipus amb brusquedat.

El-Erian va reconèixer que l'any ha estat complicat, amb una "volatilitat inquietant". "Hem tingut una volatilitat inquietant perquè el mercat de valors ha baixat entre un 20 i un 30%. Els bons, que se suposa que protegeixen la inversió, també han baixat un 15%. Així que no hi ha hagut cap lloc on amagar-se", va afirmar.

L'assessor econòmic cap d'Allianz va dir que actualment "estem en allò que jo considero un viatge ple de sots cap a una destinació millor, i hem de navegar tant pel viatge com preparar-nos per a la destinació". Alhora, va afegir que "hi ha la possibilitat que la Reserva Federal cometi un altre error i que aquest viatge ple de sots canviï realment el destí. Per això els mercats estan en suspens".

Noticias relacionadas

contador