ep ministerio hacienda administraciones publicas

El dèficit del conjunt de les administracions públiques es va situar en el 6,5% del PIB fins al mes de juliol, mentre que el de l'Estat va augmentar un 5,4% fins a agost, segons les dades d'execució pressupostària publicades aquest dimecres pel Ministeri d'Hisenda, que mostren l'impacte de la pandèmia en els comptes públics.

En concret, fins a juliol, el dèficit conjunt de l'Administració Central, els Fons de la Seguretat Social i l'Administració Regional, exclosa l'ajuda financera, van ser de 73.128 milions, la qual cosa representa el 6,54% del PIB.

A més, en els vuit primers mesos de l'any, el dèficit de l'Estat es va situar en 60.295 milions, la qual cosa equival al 5,39% del PIB. Si es dedueix l'efecte de la despesa en interessos (dèficit primari), la xifra se situa en el 4,02% del PIB.

L'evolució del dèficit de l'Estat fins a agost s'explica per una baixada dels ingressos del 13,9% a conseqüència de la situació econòmica derivada de la crisi sanitària; mentre que les mesures per a pal·liar aquesta crisi han provocat un augment de la despesa del 18,9%, fins als 170.775 milions.

Un increment derivat, fonamentalment, de l'augment de programes sanitaris, així com de les majors transferències a la Seguretat Social i a les comunitats autònomes, segons destaca Hisenda.

Noticias relacionadas

contador