ep filed - 04 july 2011 baden-wuerttemberg karlsruhe one euro coins will fall onto an euflag the
picture alliance / Uli Deck/dpa - Archivo

L'economia de la zona euro no es va enfonsar tant com s'esperava el segon trimestre. El Producte Interior Brut (PIB) va caure un 11,8% entre març i juny en comparació amb el primer trimestre, segons les dades preliminars publicades aquest dimarts per l'oficina d'estadística comunitària Eurostat, és a dir que la crisi de la Covid-19 no ha colpejat tant durament com s'esperava.

No obstant això, encara que la xifra és més baixa que la caiguda del 12,1% que s'estimava, suposa el descens més pronunciat des que n'hi ha dades. Al primer trimestre, el PIB de l'eurozona va caure un 3,7%. En comparació amb el mateix període de l'any passat, l'economia de la zona euro es va contreure un 14,7%, la qual cosa també suposa una revisió a l'alça respecte de la segona publicació del 15%.

Cal tenir en compte que les mesures dels governs per contenir la pandèmia van paralitzar pràcticament l'economia, especialment a l'abril. Al segon trimestre, la despesa de consum de les llars privades de la zona euro es va reduir un 12,4%. La formació bruta de capital fix va caure un 17%. Les exportacions van caure un 18,8% i les importacions, un 18%.

Noticias relacionadas

contador