- Els experts esperen que Draghi es refereixi durant aquesta trobada a la retirada dels estímuls però sense entrar en detalls
- Es preveu que sigui a l'octubre quan el banquer italià desgrani els seus plans
El conseller delegat de Deutsche Bank, el banc més gran d'Alemanya, ha demanat al Banc Central Europeu (BCE) que comenci el procés de posar fi a la seva política monetària acomodatícia independentment de la fortalesa de l'euro. Durant una conferència bancària organitzada pel diari alemany Handelsblatt, John Cryan va afirmar que si bé els diners barats han ajudat a països i bancs a escapar de la crisi, també ha provocat "trastorns cada vegada més grans".
"L'era del diner barat a Europa hauria d'arribar a la seva fi tot i la fortalesa de l'euro", John Cryan
Cryan adverteix que s'estan veient "senyals de bombolles en més i més parts del mercat de capitals, fins i tot on no s'esperaven" i afegeix que "l'era del diner barat a Europa hauria d'arribar a la seva fi tot i la fortalesa de l'euro". "Acull amb satisfacció el recent anunci de la Reserva Federal i ara també del BCE de pretendre posar gradualment fi a la seva política monetària", ha assenyalat, segons informa MarketWatch.
La 'petició' de Cryan se suma a la pressió exercida des d'Alemanya perquè el BCE comenci amb la retirada d'estímuls i subratlla el malestar del país per la política del BCE. El conseller de Deutsche Bank ha advertit, això sí, que els bancs centrals "han de traçar una via intermèdia que eviti pèrdues massives als mercats".
Aquests comentaris de John Cryan arriben un dia abans de l'esperada reunió del BCE durant la qual Draghi podria referir-se al començament de la retirada d'estímuls. No obstant això, els experts creuen que el president del BCE esperarà fins la trobada del 26 d'octubre per desgranar els seus plans sobre el seu programa de compra de bons per 2018. Quant a l'euro, que la setmana passada va superar el nivell dels 1,20 en front del dòlar i que podria frenar Draghi en els seus plans per anunciar la retirada d'estímuls, puja en aquests moments un 0,20% respecte al dòlar (1,1936).
Cryan també es va referir als plans del banc respecte a la seva localització després del Brexit. Va dir que els seus empleats es traslladaran a Dublín, Amsterdam i París. Però "en realitat, cap d'aquests llocs té les estructures per assumir una gran part del negoci de Londres", ha reconegut. "Només hi ha una ciutat europea que pot complir aquests requisits i és Frankfurt", ha precisat.